Over Sijmen Hendriks

Ik ben een Utrechtse freelance fotograaf met een passie voor natuur- en vogelfotografie. In heel Nederland en daarbuiten fotografeer ik natuur en vogels. Maar ook in de stad waar ik woon. Als je goed om je heen kijkt, is er meer te zien dan je in eerste instantie denkt. Op deze blog de vogel- en natuurfoto’s die ik in Utrecht en andere steden maak.

Sinds 1993 werk ik voor diverse instellingen en organisaties en ik ben aangesloten bij Hollandse Hoogte

Momenteel werk ik aan een project: Birds around the North Sea. Tussen Shetland en Sognefjord, Noorwegen, in het noorden en Calais in het zuiden ligt de Noordzee. Zeven landen delen de Noordzeekust. Zowel de kustzone als de zee zelf zijn van groot belang voor vogels. Met dit fotoproject wil ik de rijkdom van het vogelleven rond de Noordzee laten zien. Voor dit project onderhoud ik een fotoblog. In oktober 2019 is bij KNNV Uitgeverij het fotoboek ‘Turn the tide, birds around the North Sea’ verschenen.

In de loop der jaren heb ik diverse malen geëxposeerd, o.a. met werk uit Marokko, samen met Wim Oskam, in het Diakonessenziekenhuis Utrecht, met werk uit India/Nepal in de Coda bibliotheek, Apeldoorn en in fotogalerie de Kleine Klup, Leiden. Met “Birds in Wetland Holland” exposeerde ik in Hostel Strowis, Utrecht.
Min meest recente expositie is: ‘Turn the tide, vogels rond de Noordzee’ in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Ik ben ook beschikbaar voor het geven van lezingen n.a.v. mijn werk. In 2019 verzorgde ik lezingen over ‘Turn the tide, vogels rond de Noordzee’ in Museon en Vogelhospitaal Haarlem

Voor meer informatie: www.sijmenhendriks.com of mail

Je kan ook mijn tweets volgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s