Broedsucces

In de binnentuin achter ons huis zit een jonge Koolmees te bedelen om eten. De oudervogels vliegen nog steeds af en aan. Na het verlaten van het nest kan een koolmeesje niet meteen goed vliegen en voor zichzelf zorgen. Vandaar de extra ouderzorg. De jonge vogel zit redelijk veilig in een boom waar de katten niet bij kunnen. Hopelijk blijft hij daar netjes zitten totdat hij goed kan vliegen. Dit jong is afkomstig van het tweede legsel in de nestkast bij de buren.

Foto van Koolmezen, Utrecht

.

Foto van Koolmezen, Utrecht

.

3 thoughts on “Broedsucces

 1. Sandra dieLimburgse

  Hier is ook alles goed afgelopen, af en toe flink wat gekwetter en ja … daar is mams of paps weer met voedsel. Over de meesjes maak ik me nooit zorgen. Dat geldt niet voor de jonge merels. Elk jaar sneuvelen er een paar jongen door mijn katten. Heel erg, maar ik kan ze niet binnen houden. En die merels komen elk jaar weer in de tuin broeden … slecht geheugen blijkbaar.

  Reply
  1. sijmenhendriks Post author

   Onze kat had wel van het eerste legsel gesnoept. Die heeft dus bij de tweede poging van het stel huisarrest gekregen. Maar hij kan nog wel aan de voorkant naar buiten.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s